Greenhouse Malmö

"Vi har fogat hela huset"

Greenhouse Malmö

Om projektet

I Greenhouse får du ett hem som är innovativt inom energi, miljöteknik, odling, livsstilsfrågor och social gemenskap. Greenhouse är certifierat enligt Passivhus och Miljöbyggnad guld och har bland annat smarta elnät, gröna tak och tak med solceller, enkla och smarta lösningar för källsortering samt separat mätning och debitering av varmvatten och el.

I höghuset har samtliga lägenheter odlingsbalkonger om 20 kvadratmeter med 11 meter lång odlingsyta som skapar fantastiska möjligheter till odling. Balkongen är indelad i två klimatzoner – en del är inglasad för att förlänga odlingssäsongen medan en del är öppen. Balkongen är försedd med vattenutkastare och golvbrunn. Varje lägenhet har två utgångar till balkongen och en liten växtverkstad för hantering av plantor. Tvårumslägenheterna högst upp i huset har också en gemensam takterrass.

Vi på FOGMA AB fick äran att vara en stor del av det här projektet, vilket kändes både speciellt och spännande. Allt som är fogat i huset är det vi som har gjort vilket vi är stolta över. Mjukfogningen var dessutom en så stor del av själva designen av huset. I början brottades vi lite med arkitekten som ritat huset om vilket märkligt färgval dom hade valt att ha på fasadfogen. Men som ni ser på bilderna så kom det ut väldigt bra och blev ett riktigt häftigt resultat. Vår beställare som var NCC Sverige AB blev nöjda vilket gör det hela ännu bättre.

Andra projekt

Helgonagården, Peab

"Komplett fogningsentreprenad"

Gullåkraskolan, NCC

"Komplett fogningsentreprenad "

Fastighetsboken Skanska

"Fogning och brandtätning av 541 lägenheter i Lund "

JSB Malmö

"Projekt på Sallerupsvägen i Malmö"